Runes køkken

Vi går i dybden med viden om råvarer og tilberedningen. Her bliver der ikke sprunget over, hvor gæret er lavest.

1100 kr per person

Se fakta om kogeskolen her

Mexi menu

Siden jeg for første gang rejste til Mexico som 21 årig nyuddannet kok, har landet haft en plads i både mit hjerte og i min mave, og jeg er vendt tilbage flere gange siden. Jeg er vild med det mexicanske køkken, fordi det er så enkelt og simpelt, samtidig med at der er knald på smagene med både surt, sødt og stærkt.

På kogeskolen dykker vi primært ned i det køkken, som man typisk støder på i strandbyerne: Fisk og skaldyr som ceviche og fiske tacos, men også de karakteristiske bløde, håndholdte tacos med f.eks cochinita med langtidsstegt frilandsgris, Al Pastor med grillet ananas eller frilandsunghaner med ancho-arbol-appelsin-koriander adobe.

Og vi arbejder selvfølgelig også med grønt og variationer af salsaer.

Alt efter sæsonen og jeres ønsker sammensætter vi en menu, der giver et godt indblik i den mexicanske madkultur. Det bliver næsten som at være der selv!

Se fakta om kogeskolen her

Køkkensnyd

Vi tager os af det grove, I tager æren. Teambuilding for jer der vil lave maden selv, men ikke stå med det grove, såsom skrælle, skære ud, filetering og lign.

1300 kr. per person

Se fakta om kogeskolen her

Runes bageri

Vi ælter, snakker og smager på forskellige brød.
Hvorfor er det dejen skal røres/æltes så længe, hvad med hævetiden og hvor mange brødopskrifter er det egentlig nødvendigt at kunne?
Udover at bage laver vi også forskelligt tilbehør til at nyde med det friskbagte brød.
Den dej, I selv har æltet på kurset, får I med hjem, så I kan imponere familie/venner med jeres nye bageevner.
Vi starter kl. 17.30 og siger tak for i aften kl. 21.30

Og som altid er der forstykker, opskrifter med hjem og en opvasker i køkkenet.

Pris: kr. 1000 per person

Se fakta om kogeskolen her

Work in progress

Her er I med helt fra starten, vi samles om det bugnende, sæsonaktuelle råvarebord og lader det inspirere os til aftenens menu, på samme måde som kokkene på seriøse restauranter starter arbejdsdagen.

Vi taler om menu opbygning, hvilke teksturer, farvespil og smage der skal være tilstede i en ret, for at den bliver mindeværdig.
Efter at I har planlagt menuen, går vi køkkenet og lader inspirationen og råvarerne føre os.
Vi slutter af med at spise dagens retter og drikke dejlige vine til.

Efterfølgende sender Rune de opskrifter, vi i fællesskab har kreeret.

1800 kr. per person (Fra klokken 15.00 til 21.30)

Se fakta om kogeskolen her

Køkkenmødet

For jer der vil holde middag/møde i private omgivelser. I hygger, vi arbejder.
Nyd aftenens 3-5 retter med tilhørende vine, mens Runes mad står i køkkenet og laver mad efter naturens orden og smagens væsen.

Pris:
Lokaleleje 3500 kr
1000 kr per person

Mødepakken inkluderer:
1 glas bobler
Snack før maden
3-5 retters mad
Vin
Øl
Vand
Most
Kaffe/te

En aften på kogeskole kunne se sådan ud:

Aftenen starter kl. 17.00, hvor vi starter med, at Rune byder velkommen, og der bliver budt på et glas bobler og lidt snack. Aftenens menu bliver præsenteret, og vi taler om de råvarer vi skal bruge, og om hvorfor de er valgt i forhold til årstid, sæson m.m.

Derefter deler I jer op i tre hold, som hver er ansvarlige for hhv. forret, hovedret og dessert.

Rune sætter hvert hold i gang og det skaber helt naturligt en dialog omkring retterne og råvarerne.

Klokken ca. 19.00 sætter vi os til bords, og hvert hold fortæller, hvordan de har lavet retterne efterhånden som de serveres. Hvert hold anretter selv retterne for de andre i samarbejde med Rune.

Klokken 21.30 går I fra køkkenet med fyldte maver, inspiration og opskrifter.