Bæredygtighed

Runes Mad tager altid udgangspunkt i sæsonens udbud af kød, fisk og grønt. Rune bruger kun dansk kød fra frilands- eller økologiske dyr - når kødet hentes i Danmark, formindskes transporten og dyrevelfærden højnes. Der bruges ikke fisk, der er på WWF’s liste over udryddelsestruede bestande. Alt organisk affald, såsom ben og grøntsagsskræller, afhentes af Daka Refood som forarbejder det til enzymer til medicin- og fødevareindustrien.

Fedt- og olierester afhentes også til brug som biobrændsel.

I Runes Mad er det vigtigt, at alle råvarer og produkter der bruges, udvælges med omhu og med tanke på både kvalitet og miljø. Der vil altid være økologiske elementer i Runes mad, for eksempel er alle mejeriprodukter økologiske. Derudover er al special mel, såsom spelt og durum, altid økologisk. Runes Mad laver også gerne 100% økologiske menuer, så hvis du ønsker dette, kan det sagtens arrangeres.

De fleste af menuerne i Runes Mad er klimavenlige og godkendt af Københavns Kommunes Klima+, lige såvel som der kun bruges svanemærkede rengøringsartikler og strøm fra vedvarende energikilder. Pap og flamingo leveres tilbage til leverandørerne, så det genbruges.